Hovedgaden 56, Nordby

6720 Fanø

+45 26 11 06 96

Ring til os her

Værd at se

Fanø - en naturperle i Nationalpark Vadehavet

Fanø er bare helt unik – her har du mulighed for at få store naturoplevelser.
Fanø er 13 km lang og blot 56 km2 stor. Der bor ca. 3500 borgere på øen – året rundt.

Fanø er rav, strand, drager, sæl- og østers safari, krabbejagt, kite-buggy, surf, kajak, søfartshistorier, specialiteter, lokale råvarer, naturoplevelser, kultur, kunst, fodboldsgolf, minigolf, golf, fisketure, late-night og meget mere. 

Vores strand er fantastisk. Der er plads til udfoldelser af enhver art. Boldspil, ridning, drageflyvning, kite-buggy – listen er lang. Du kan cykle eller køre langs stranden fra Fanø Bad og til Sønderho som er Fanø`s sydligste by – en strækning på ca. 8-9 km på en kridhvid sandstrand.

Midt på øen findes Fanø Klitplantage.

Her er der den mest fantastiske skovlegeplads. Masser af plads at boltre sig på. Her er det muligt at tænde op i grillen og sidde hyggeligt under tag.

Der er også mulighed for at sove i shelters.

Fanø har mange rådyr og vilde kaniner. Det er ikke usædvanligt, at du tidligt om morgenen kan se rådyr i Nordby´s haver. 

PAS PÅ!!! Der kan pludselig dukke dårdyr op på vejene. For at undgå påkørsel – sæt gerne farten ned.

Du kan tage på en fantastisk vandring til sælbanken i Sønderho, hvor rigtig mange sæler holder til.

Der er bare 50 meter fra Det Blå Gæstehus til diget, hvorfra du kan se sæler ligge og hygge sig ved lavvande – på en lille revle ved havnen.

Nordby er den største og nordligste by på øen, hvor færgen fra Esbjerg lægger til. Overfarten tager blot 12 minutter.

Sønderho er øen´s sydligste ø. En smuk lille by, som er et besøg værd. Her findes der specialforretninger, som Silken og Uldsnedkeren.

I Sønderho finder du også Sønderho Kro – et godt og delikat spisested. Men der er masser af andre spisesteder. Vi anbefaler at der bestilles bord forud for ankomst såfremt det er højsæson.

Stranden er jo fantastisk. Den er lang og bred og man kan godt køre på cykel derude. Vælger man at køre i bil, så anbefales det at køre i sporerne. Man kan hurtig sidde fast.

Der er mange naturoplevelser på Fanø. 

Fanø turistbureau på havnen i Nordby er så søde til at hjælpe.

Medio Juni hvert år – afholdes der Dragefestival på stranden. I mange dage er himlen fyldt med de mest specielle og smukke drager fra mange forskellige lande. Det er et meget smukt syn.

2. weekend i juli måned er der altid Fannikker-dage. Her fremvises Fanø´s nationaldragt – i alle afskygninger – med folkemusik og dans som tilbehør.

da_DKDanish