"Strand, Rav, skovlegeplads, sæler, Fanø Handelsstandsforening, Fanø Bryghus, Lynghonning, økologi, hotel, bed and breakfast, sæler, centrum, "

Fanø - en naturperle
i Nationalpark Vadehavet

Fanø er bare helt unik - her har du mulighed for at få store naturoplevelser.

Fanø er 13 km lang og blot 56 km2 stor. Der bor ca. 3500 borgere på øen - året rundt. 

Fanø er rav, strand, drager, sæl- og østers safari, krabbejagt, kite-buggy, surf, kajak, søfartshistorier, specialiteter, lokale råvarer, naturoplevelser, kultur, kunst, fodboldsgolf, minigolf, golf, fisketure, late night, bolchekogeri og meget mere. Vores strand er fantastisk. Der er plads til udfoldelser af enhver art. Boldspil, ridning, drageflyvning, kite-buggy - listen er lang. Du kan cykle eller køre langs stranden fra Fanø Bad og til Sønderho som er Fanø`s sydligste by - en strækning på ca. 8-9 km på en kridhvid sandstrand.

Midt på øen findes Fanø Klitplantage. Her er der den mest fantastiske skovlegeplads. Masser af plads at boltre sig på. Her er det muligt at tænde op i grillen og sidde hyggeligt under tag. Der er også mulighed for at sove i shelters. Fanø har mange rådyr og vilde kaniner. Det er ikke usædvanligt, at du tidligt om morgenen kan se rådyr i Nordby´s haver. Du kan tage på en fantastisk vandring til sælbanken, hvor rigtig mange sæler holder til. Der er bare 50 meter fra Det Blå Gæstehus til diget, hvorfra du kan se sæler ligge og hygge sig om morgenen - på en lille revle ved havnen.

Nordby er den største og nordligste by på øen, hvor færgen fra Esbjerg lægger til. Overfarten tager blot 12 minutter. Sønderho er øen´s sydligste ø. En smuk lille by, som er et besøg værd. Her findes der specialforretninger, som Silken og Uldsnedkeren. I Sønderho finder du også Sønderho Kro - et godt spisested. 

Medio Juni hvert år - afholdes der Dragefestival på stranden. I mange dage er himlen fyldt med de mest specielle og smukke drager fra mange forskellige lande. Det er et meget smukt syn.

2. weekend i juli måned er der altid Fannikker-dage. Her fremvises Fanø´s nationaldragt - i alle afskygninger - med folkemusik og dans som tilbehør. 

dragefestival 2015.JPG
20210727_164818
20210727_171229
888888

Det Blå Gæstehus | Lone og Martin Frank | Hovedgaden 56, Nordby | 6720 Fanø | +45 26 11 06 96 | familienfrank@bbsyd.dk